Coco

Coco is een heerlijke nizinny die, toen ze net 1 was, als herplaatser bij ons is komen wonen. We hebben contact met Roos opgenomen omdat Coco af en toe niet wist hoe ze met situaties om moest gaan, van erf-, naar echte huishond is nogal een omslag. 

Roos is vanaf moment van binnenkomst meteen aan het observeren en probeert afstand te houden. Dit zorgde voor rust en daardoor konden we meteen goed aan de slag. Heldere vragen leiden uiteindelijk tot een duidelijk verslag waarbij de adviezen die ze tijdens het gesprek en in het verslag neerzette meteen al leidden tot de eerste succesjes bij Coco. Roos was goed bereikbaar voor verduidelijking of advies als dat nodig was. Coco en wij zijn tot op de dag van vandaag ontzettend blij met de stappen die we hebben kunnen zetten dankzij Roos.

 

Puck

We kregen op een zeker moment te maken met veranderend gedrag van onze labrador Puck. Zij leek kleine honden aan te vallen, of in ieder geval bang te willen maken, ze beet niet, maar rende op de hond af met haren omhoog. Terwijl Puck eigenlijk altijd
heel onderdanig is naar andere honden. Sommige eigenaren van de honden tilden de hond op en vonden het vervelend als ze zo aan kwam rennen. We zijn bij Roos terecht gekomen met de vraag of daar iets aan te doen was. 
Roos deed een uitgebreide intake. 

Door de informatie uit de intake kon ze het gedrag plaatsen en vertalen naar ons. De aanwijzingen die daarop volgden om het gedrag te veranderen, waren duidelijk voor alle gezinsleden. Ook de reden voor het gedrag was duidelijk en aannemelijk. Het gedrag leek een tijd onder controle, maar kwam terug. Het bleek dat de regels die golden voor Puck te veel losgelaten werden door omstandigheden. Terug naar het begin en haar gedrag werd direct anders. Het heeft ons veel inzicht gegeven in de plek die Puck vervult in ons gezin en we zijn blij met het advies van Roos!

Familie Recourt

Theo

I decided to contact Roos because my dog Theo would pull on the leash. This pulling was making our walks unpleasant and me insecure. During the consultation I already had a good feeling. Roos seemed very professional and took me and the problem serious. She made me understand that not necessarily Theo is the problem but I also need to work on myself with him. She gave me some helpful advice  and the results are great. He is doing much better on the leash. Thank you for making our walks fun for the both of us!

Micky

Onze hond Micky viel steeds uit naar andere honden als we haar uitlieten. Omdat we dat heel vervelend vonden, hebben we contact gezocht met Roos. Zij heeft ons de reden van dit gedrag uitgelegd en een training voorgesteld. Nu, een half jaar later, gaat het steeds beter met Micky. Het uitvallen naar andere honden neemt af, ze reageert soms zelfs nauwelijks op andere honden terwijl ze vroeger op IEDERE hond reageerde. We zijn dan ook super blij met de adviezen die Roos ons gegeven heeft!

 

Madeleine Bisschoff

Abcoude