Wat is puppycoaching?

Het is van groot belang je pup een sociale en stabiele basis bij te brengen. Door de sterke basis zal je pup als hij een vervelende situatie meemaakt, deze beter kunnen verwerken. Zo ontstaat er een kleinere kans op de ontwikkeling van probleemgedrag op latere leeftijd.

De puppycoaching die ik aanbied, is op individuele basis en bestaat uit 5 lessen:

- De eerste les is aan huis, voordat je de pup krijgt of als je de pup net in huis hebt.

- De andere 4 praktijklessen van een uur vinden plaats in een losloopgebied bij jou in de buurt.

 

In de eerste les komen veel praktische zaken aan de orde zoals tips om je pup zindelijk te krijgen, hoe je een eventuele bench gebruikt, informatie over de dagelijkse omgang met je pup, het socialiseren van de pup en het beheersen van de basiscommando’s. Samen werken we toe naar de puberteit, zodat jullie er zonder al te veel problemen en vol vertrouwen doorheen komen. 

 

Natuurlijk ben ik als jouw puppycoach beschikbaar voor al je vragen en eventuele twijfels, niet alleen tijdens de les, maar gedurende het hele proces tot aan de puberteit. 

 

In de praktijklessen komt het volgende aan bod:

* Communicatie en gedrag

* Socialiseren met soortgenoten

* Basiscommando’s

* Verantwoord loslopen 

* Terugroepen van je pup

* Omgaan met angst en onzekerheid van je pup

* Het voorkomen van ongewenst gedrag tegenover andere mensen en soortgenoten

* Voorbereiding op de puberteit

Voor wie is het geschikt?

Of dit nu je eerste pup is, je al jaren honden hebt of als er een tweede hond bij komt, puppycoaching is eigenlijk een aanrader voor iedereen. 

 

Misschien vind je het wel heel spannend om je kleine pup los te laten lopen in het losloopgebied en hou je hem liever 'veilig' aan de lijn. Ik begeleid je hierin door je te leren over communicatie en gedrag van honden en zorg dat jullie samen vertrouwen opbouwen zodat je pup uitgroeit tot een stabiele hond en jij een verantwoordelijke eigenaar.  

 

Om deel te nemen aan dit traject, moet de leeftijd van de pup tussen de 2 en 6 maanden liggen en hij/zij moet voldoende beschermd zijn tegen de verschillende hondenziekten.

Puppytest

Ben je een fokker of net eigenaar geworden van een nest puppy’s en wil je graag meer weten over het karakter van de pups? Dan kan ik een puppytest voor je uitvoeren. De pups worden onder andere getest op sociaal gedrag, binding en volgzaamheid. Uiteraard krijg je van iedere pup een beschrijving over het te verwachten gedrag en adviezen met betrekking tot de opvoeding van deze pup. De test vindt plaats als de pups 7 weken oud zijn en geeft een beeld van de mogelijkheden die de pup in zich heeft. De test is echter geen garantie voor het latere gedrag omdat opvoeding, omgeving en de ervaringen die de pup opdoet, mede bepalend zijn voor het gedrag op volwassen leeftijd.

 

Wil je een puppytest aanvragen, stuur dan even een mail.

Op al onze afspraken, overeenkomsten en werkzaamheden als gedragstherapeut/puppycoach zijn de algemene voorwaarden en het privacybeleid van toepassing.