Het consult

Ter voorbereiding op het consult vraag ik je een vragenlijst in te vullen, daarna kom ik bij je thuis voor een gesprek. 
Dit consult duurt ongeveer 60/90 minuten en in deze tijd bespreken we het gedragsprobleem. Door alle informatie die ik van je krijg en door je hond te observeren in z’n eigen omgeving, kan ik een analyse maken van het gedrag. Soms is het nodig advies te vragen of een onderzoekje te laten doen door je dierenarts, zodat we een fysieke oorzaak uit kunnen sluiten. 

Bij probleemgedrag heb je ook vrijwel altijd te maken met een onderliggende emotie. Het is van belang te ontdekken welke emotie het dier ervaart én wat de motivatie is om het gedrag in te blijven zetten.

 

Ik geef je tijdens het consult vast wat tips en adviezen en thuis verwerk ik het plan in een verslag, Binnen een week na het consult ontvang je mijn analyse en therapie advies per email. Met deze op maat gemaakte therapie ga je aan de slag.

Wat kun je van mij verwachten?

Het welzijn van je hond staat bij mij voorop. Ik werk daarom op een beloningsgerichte, dwangvrije en diervriendelijke manier.

We kijken naar de behoeftes van je dier om zo het probleemgedrag te verminderen. Wat heeft hij nodig en hoe kan je hem daarin ondersteunen en tegemoet  komen.  

Soms is naast de therapie nog ondersteuning nodig in de vorm Bach bloesems, homeopathie of medicatie en/of een eventuele cursus (gehoorzaamheid of BAT). 

Verder geef ik praktische tips die passen bij jullie situatie.  Je mag mij over dit probleemgedrag altijd vragen stellen via What's app of email. Ik vind het heel fijn als je mij op de hoogte houdt over hoe het gaat met jou en je dier. Mocht je het prettig vinden om toch meer begeleiding te krijgen, is er de mogelijkheid tot een vervolg- of wandelconsult.

Wat verwacht ik van jou als klant?

Het is voor mij belangrijk dat je bereidt bent je oude patronen en ideeën over het omgaan met honden los te laten en je open te stellen voor een voor jou misschien andere visie en aanpak. Ik geef je het inzicht en de tools om het gedrag van je dier om te buigen of te verhelpen.

Het gedragsprobleem is niet na één consult verholpen, het resultaat van de therapie is mede afhankelijk van jou en je eventuele huisgenoten, de motivatie en consequente aanpak.
Het kost vaak tijd, geduld en begrip. 

 

Werkgebied

De consulten vinden voornamelijk plaats rondom de gemeenten Ronde Venen, Wijdemeren en Stichtse Vecht (Baambrugge, Abcoude, Vinkeveen, Loenen aan de Vecht, Breukelen, Vreeland, Loosdrecht, Hilversum, Nederhorst den Berg, Ankeveen,

's Graveland, Kortenhoef, Nieuwe ter Aa, Wilnis, Mijdrecht en omgeving).

Indien je buiten bovenstaand werkgebied behoefte hebt aan een consult, kun je contact met mij opnemen om samen de mogelijkheden te bespreken.

Op al onze afspraken, overeenkomsten en werkzaamheden als gedragstherapeut/puppycoach zijn de algemene voorwaarden en het privacybeleid van toepassing.

Samen een nieuwe weg inslaan voor een fijner leven